fbpx

Jobzone i Kustjagaren Karlskrona!

Jobzone i Kustjagaren Karlskrona!
03/07/2019 sirinya

Den 29:e juni tog Jobzone lag 1 sig an på Kustjagaren i Karlskrona.

Då var det dags för Jobzone att ut och swimrunna igen! Denna utmaning är något större än sjöloppet. Det är kustmiljö med 27 km löpning på allt från kobbar i ytterskär till stadsmiljö och simningen är 4,4 km i ytter och innerskär. Med andra ord ett ganska tufft lopp.

Det här var första gången ni deltog i kustjagaren i Karlskrona?

Ja, det stämmer och det var ett väldigt roligt men krävande lopp över 27 km löpning i varierande terräng samt 4,5 km simning i Östersjön. Det var en riktig utmaning alltså!

Det är ett väldigt krävande lopp, vad var jobbigast och vad var roligast?

Det var krävande och totalt höll vi på i 4,5 tim innan vi nådde mål. Det var mycket som var jobbigt! Men jobbigast som helhet var simningen då det var motvind/sidovind på 8 sek/meter så vi fick brottas med en hel del vågor

Hur var stämningen?

Stämningen är som alltid fantastisk på sådana här lopp, detta var inget undantag. Vid ett tillfälle sprang vi igenom ett campingområde och det var tjockt med folk längs hela vägen i säkert 1 km, där var det väldigt stor support. Mycket high five med både barn och vuxna.

Vilken plats kom lag Jobzone på?

 Vi kämpade oss i mål på en 63:e plats av 130 lag och totalt av herr, dam och mix blev vi runt 95 av 210 lag. Så vi hamnade i mittenspannet. Helt ok!

Hur var motståndet?  

Alltså, de som ligger topp 5 är i världstoppen så dessa kan vi naturligtvis inte mäta oss med. Jag skulle vilja säga att det inte finns någon otränad person som genomför denna typ av lopp men motståndet blir lite varierande beroende på var man hamnar i fältet. Tjusningen är också lite att man byter om, värmer upp, pratar och startar med både världselit och motionär.

Varför medverkar Jobzone i detta lopp?

Kustjagaren har samarbete med Sjöloppet som vi är huvudsponsorer till. Samtidigt är det ett mycket bra och intressant lopp med en lagom utmaning för oss.


Stort tack till Stefan och Magnus som representerade Jobzone i Kustjagaren Karlskrona!

Tycker du också Swimrun verkar roligt? Du kan läsa mer om Sjöloppet Swimrun här  som Jobzone är huvudsponsor till.

Läs mer om Kustjagaren Karlskrona här.