fbpx

Grattis Emil till en väl genomförd säsong!

Grattis Emil till en väl genomförd säsong!
05/04/2016 trafikgaffla

Jobzone inledde inför säsongen 2015/16 ett samarbete med IK Jarl Rättviks längdskidåkare Emil Johansson som gjort en strålande säsong och både debuterat i världscupsammanhang och fått dra på sig landslagsdräkten. Emil Johansson – också känd som ”Gladiator-Emil” från Gladiatorerna i TV4 är en elitsatsande 25-årig dalmas från IK Jarl i Rättvik som nu sponsras av Jobzone. Han tillhörde den absoluta Sverige-eliten som junior, men höll upp ett år som senior. Nu är han igång med sin elitsatsning igen och det med besked. Så här säger han själv om säsongen som gått.

Har du uppnått de mål som du hade inför säsongen?
– Mitt stora mål för säsongen var att bli uttagen för att köra världscup för landslaget. Det lyckades jag med när jag blev uttagen till för-VM i Lahti, där blev det dessutom världscup poäng. Det enda målet jag missade var att ta mig till final på SM-sprinten, jag var en tåspets ifrån och slutade 7a.

Vilka var säsongens höjdpunkter?
– Höjdpunkterna var världscupen i Lahti, totalsegrare på Tour de ski China, 6e plats på Skandinaviska cupen i Vuokatti och spurtprisvinst i Vasaloppet.

Är du nöjd med säsongen som helhet?
– Absolut, den senaste tiden har varit seg men överlag är det min bästa säsong någonsin!

Vad har du fått för intryck av din sponsor Jobzone hittills?
– Mitt intryck är att Jobzone jobbar snabbt, effektivt och okomplicerat. Sen verkar det vara ett företag som aktiverar sina anställda genom många roliga evenemang.

Du var med och sprang en sträcka för Jobzone i Running For Shelter 2015, hur var det?
– Stafett är alltid kul, att dessutom få göra det för en bra sak gjorde det än roligare. Ett kanon arrangemang som jag har skrivit in i kalendern i höst. Men måste erkänna, mina vader var trasiga i en vecka efter evenemanget, om det var från 5 kilometer löpning eller dans under banketten låter jag vara osagt…