fbpx

Running for Shelter 2014

Running for Shelter 2014
10/12/2014 trafikgaffla

Tack alla löpare, sponsorer och funktionärer som gjorde Runnning For Shelter till en oförglömlig löparstafett i ett soligt Nyckelviken den 20 september! Hela 57.487 kr drog vi in till Convictus som fick ta emot överskottet under kvällens banket. Resultat och bilder från eventet hittar ni här. Hoppas att vi ses igen nästa år!

Bakgrund

Running for Shelter är en välgörenhetsstafett om totalt 25,5 km fördelat på 5 varv i natursköna Nyckelvikens motionsspår söder om Stockholm.

Stafetten anordnas av bemanningsföretagen Jobzone och Adaptus i samarbete med Convictus som är en ideell, politiskt och religiöst obunden organisation som arbetar med hemlöshet. Överskottet från eventet går i år till deras verksamhet i Stockholm. Vinnarlaget får förutom en vandringspokal äran att dela ut årets överskott samt välja vilken organisation som blir mottagare av nästa års överskott.

Convictus är en ideell, politisk och religiöst obunden förening som arbetar med hemlöshet, missbruk och hälsa.

Convictus består av:

Tre dagverksamheter för hemlösa: Bryggan Östermalm, Bryggan Vantör och Convictus Råd & Stöd.

• Ett rekreationshus för hemlösa i Sörmland: Tomtebo.

• Ett hälsocenter för människor på väg ur missbruk: Convictus Hälsocenter.

• Hiv & hepatitarbete: Uppsökande hälsoarbete på fältet för att hjälpa hemlösa.

Convictus Estland
En självständig organisation i Estland med fokus på hiv, hepatit och mänskliga rättigheter som bildades 2002.

Convictus Ukraina
En självständig organisation i Ukraina med fokus på hiv, hepatit och mänskliga rättigheter som bildades 2006.

Convictus anordnar också konferenser/utbildning om hemlöshet, missbruk och hälsa för politiker, sjukvård, socialtjänst och församlingar.

Convictus har ett så kallat 90-konto som är ett plusgiro- eller bankgirokonto som kan användas vid insamlingar av pengar till välgörande ändamål. Kontrollgirokonton beviljas av Stiftelsen för insamlingskontroll (SFI), som även har till uppgift att övervaka användningen av kontona. Syftet med 90-konton är att försäkra allmänheten om att pengarna går fram till det ändamålet de ska användas till. För att kunna använda ett 90-konto måste man uppfylla SFI:s krav och följa dess regler.

Mer info finner du på www.convictus.org