fbpx

Jobzone gav mig en guldbiljett till drömjobbet

Jobzone gav mig en guldbiljett till drömjobbet
09/09/2021 trafikgaffla

På grund av pandemin blev mitt jobb på Arlanda ganska kortvarigt. Efter ett halvår hemma började jag nästan krypa på väggarna som den workaholic jag är – tills jag kom i kontakt med Jobzone som gav mig mitt drömjobb på rekordtid.

Ända sedan jag var liten har jag haft en dröm om att bli sopgubbe, eller renhållningsarbetare som det egentligen heter. Därför tvekade jag inte en sekund på att skicka in en intresseanmälan när jag fick tips om att Jobzone hade lediga uppdrag. Redan tjugo minuter senare fick jag ett samtal och blev erbjuden att provköra dagen därpå. Rutten låg ute på landet där jag själv växt upp så jag hade lustigt nog bättre koll på vägarna än min handledare som skulle lära upp mig. Plötsligt var det som att en sten lättade och det kändes som att jag hade fått en guldbiljett av Jobzone.

Det krävs kämparglöd som renhållningsarbetare

Sedan dag ett har allt flutit på och fungerat över förväntan, inte minst min kontakt med Ronnie på Jobzone som är en riktig toppenchef. Att vara renhållningsarbetare är stundtals tufft och det gäller att ha tempo i kroppen. I början kunde jag känna mig ganska stressad de gånger jag fick åka själv så jag är tacksam över att jag alltid haft någon att vända mig till. Nu ett halvår senare har stressen blåst bort i takt med att jag blivit säkrare och tagit mer ansvar.

För att passa som renhållningsarbetare behöver du vara beredd på att röra på dig i vått och torrt. Det krävs en person som är beredd på att tackla utmaningar med ett leende, som vågar be om hjälp när det blir tungt och som aldrig ger upp. Dagarna startar ofta klockan 06 på morgonen och sedan gäller det att kämpa på tills alla soptunnor är tömda.

Att se glädjen i små barns ögon förgyller vardagen

Jag uppskattar att jag får springa av mig och hålla kroppen igång under arbetstid. Det är också roligt att få se barn som har en entusiasm för stora maskiner springa ut för att trycka på den gröna knappen som krossar soporna, något som händer ganska ofta. I vintras skojade jag till det genom att åka ut med tomteluva och skägg och möttes av skratt från barnen som såg tomten hämta soporna.

Ibland slås jag av känslan att jag befinner mig i en dröm som jag inte vaknat upp från. Jag har gått från att jobba här och där utan trygghet till att ha fått en fast anställning med hopp om att få stanna kvar tills jag blir pensionär.

Tack Jobzone för att jag befinner mig på rätt plats idag.

William Morén Granström


Relaterade inlägg:

Yrkesguide: Lastbilschaufför

Jobzonemedarbetaren Angelicas oväntade jobbår