fbpx

Ett nordiskt längdskidåkningslag

Ett nordiskt längdskidåkningslag
12/09/2016 trafikgaffla

Det framgångsrika längdskidåkningslaget Team Jobzone satsar över den norska gränsen genom att plocka in de två svenska längdskidåkarna Linn Sömskar och Emil Johansson i laget.

Varken Linn Sömskar eller Emil Johansson behöver väl någon närmare presentation numera. Linn (27 år) med smeknamnet ”Limpan” tävlar på världscupnivå för IFK Umeå SK och har som bäst en fjärdeplats från i fjol. Det var i sprinten i Toblach som hon var så nära sin första pallplats i Världscupen. I somras fick hon dock kliva överst på pallen. Då i Rullskids-SM som hon vann med en halvmeters marginal till Maria Nordström (Ulricehamns IF).

Team Jobzone Linn Sömskar Emil Johansson

Även Emil Johansson (24 år) har fått åka världscup den gångna säsongen. Då i Slottssprinten i Stockholm där han så när tog sig vidare till finalerna. Han har även fått dra på sig landslagsdräkten, vilket skedde i ”För-VM” i Lahti i våras. Bland resultaten märks en andraplats i Halv Vasan och ett spurtpris i Vasaloppet.

Emil som är hemmahörande i IK Jarl Rättvik har också medverkat i TV4:s Gladiatorerna dit han gick till final förra säsongen.

Jobzone Sverige önskar sina åkare lycka till med inför kommande säsong!