fbpx

YKB-utbildningar för chaufförer

YKB-utbildningar för chaufförer
04/01/2017 trafikgaffla

Hej!

Jag heter David och har varit på Jobzone sedan 2010. I grunden är jag utbildad personalvetare, med ledarskapsutbildning från det militära. Min väg in på Jobzone gick via lastbilskortet från stridsfordonstransport och väl på plats har jag fått förmånen att testa allt från säljande distribution till specialgods, kyl-/frysleveranser, styckegods, fjärrkörningar och dryckesdistribution.

Service och säkerhetsutbildning
Bland det viktigaste jag gör att hålla våra ”Service och Säkerhetsutbildningar”. Varje skada vi kan förebygga, är en skada som inte kräver tid och vållar merkostnader för oss eller våra kunder. Det är ett tillfälle att påminna om våra värderingar och arbetssätt, samt ett bra tillfälle att sprida goda exempel. Ibland går tyvärr inte allt som planerat, så en grundläggade utbildning i hur vi hanterar skadorna när olyckan väl är framme ingår också. Vi håller dem både för våra chaufförer och specialanpassade till våra entreprenaduppdrag.

Yrkeskompetensbevis
Den senaste året har vi även hållit YKB-utbildningar på huvudkontoret. Det är en obligatorisk utbildning om fem utbildningstillfällen, som varje yrkeschaufför inom EU behöver ha genomgått vart femte år. Momenten är i grunden samma. Beroende på vilka som deltar blir diskussionerna däremot väldigt olika, vilket gör att jag alltid får lära mig något nytt. Tillsammans med kraven på att utbildningsmaterialet ska vara uppdaterat, får jag alltid bra möjligheter att lära mig det senaste inom lastbilsbranschen.

I dagsläget har vi en mycket populär lösning för våra kunder, där vi löser både YKB-utbildningen och bemanningen åt dem. Den först nämnda till långt under marknadspris om vi samtidigt får täcka den eller de vakanser som uppstår i samband med utbildningen.

Kontakta gärna mig om ni vill veta mer om detta.

Mvh

David Söderstedt
070-167 85 10
david.soderstedt@jobzone.se