fbpx

Jobzone satsar stort inom tjänstemannasektorn

Jobzone satsar stort inom tjänstemannasektorn
19/11/2015 trafikgaffla

Nu hälsar vi Camilla Halexander välkommen som kund- och medarbetaransvarig i Stockholm med fokus på tjänster inom ekonomi och lön. Camilla arbetar med rekrytering och bemanning av ekonomiassistenter, löneadministratörer, controllers, ekonomichefer, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer, back-office personal m fl. Camilla började i augusti och har en nyckelroll i vidareutvecklingen av detta segment.

Vad är din roll på Jobzone?
– Jag är kund- och medarbetaransvarig, vilket innebär att jag har personalansvar för uthyrda konsulter och att jag har ansvar för våra uppdrag och kunder inom tjänstemannasegmentet. Dessutom arbetar jag långsiktigt på att vara med och vidareutveckla detta segment.

Varför har ni bildat en ny arbetsgrupp?
– Jobzone har ju stor erfarenhet inom transport, lager, produktion och liknande tjänster. Dock får vi allt fler uppdrag inom tjänstemannasektorn, inte minst från våra befintliga kunder. Jag själv, Fredrik Ljungar och Tove Hahnsson bildar en ny arbetsgrupp som har som uppgift att skapa ytterligare fokus inom detta segment.

Vilka vänder ni er främst till?
– Vi riktar oss till företag som är i behov av att rekrytera eller hyra in personal inom främst ekonomi och lön, kundtjänst, administration, och tjänstemän inom produktion och logistik. Själv jobbar jag mest med lön- och ekonomitjänster. Bland mina kunder finns såväl mindre som börsnoterade bolag.

Vad erbjuder ni?
– Vi ser till att våra kunder får den kompetens de behöver. Det kan vara via rekrytering, hyrrekrytering eller som en bemanningstjänst. Vi ska vara det självklara valet inom tjänstemannaområdet, både vid inhyrning av konsulter och vid rekrytering, det är vår målsättning.

Har du några tips för en lyckad bemanningslösning?
– Jag samarbetar väldigt nära med både mina konsulter och kunder. För mig är det viktigt att bygga en nära relation och att förstå vad kunderna verkligen behöver. Jag har en bakgrund som ekonom och har även arbetat som it-projektledare med att implementera affärssystem. Tack vare den bakgrunden kan jag arbeta rådgivande och diskutera fram rätt lösningar för mina uppdragsgivare.

Hur säkerställer ni era rekryteringar?
– För att säkerställa att vi hittar rätt personer testar vi våra konsulter innan de blir anställda. Vi använder oss av TalentQ:s personlighetstester. Jag är certifierad i flera personprofilsverktyg och håller just på att utbilda mig även på TalentQ. Testet gör vi som en del av en samlad bedömning i rekryteringsprocessen och ger ett mycket bra komplement till intervju och referenstagning.

Hur känns det att arbeta på Jobzone gentemot dina tidigare erfarenheter?
– För mig som är van att jobba i lite större organisationer är det tydligt att här på Jobzone finns ett stort mått av entreprenörskap som verkligen präglar verksamheten. Även om företaget ingår i en stor koncern så känns det ändå jordnära och personligt. En bidragande anledning till detta är kanske även Jobzones franchisemodell som innebär att varje lokalkontor drivs av mycket engagerade entreprenörer. En annan utmärkande egenskap är att inom Jobzone är man oerhört noga med att följa sina processer.

Vad skulle du själv säga är utmärkande för dig?
– Jag tror många upplever mig som positiv och utåtriktad. Jag älskar att samarbeta med olika personer och att kommunicera. Och så ser jag till att det som skall göras blir gjort, tar initiativ och löser problem. Jag är en mål- och resultatinriktad person som tycker mycket om förändringsarbete och anser att möjligheter alltid finns!

Vad har du för bakgrund?
– Jag är utbildad ekonom med mer än 28 års kompetens och erfarenhet från olika befattningar inom främst personal, ekonomi och IT. Under många av dessa år har jag arbetat som chef.

Är det några speciella erfarenheter som du kan tillföra på Jobzone?
– Jag har arbetat sedan 2006 i bemanningsbranschen på Poolia och Dfind Finance inom ekonomi och löneområdet. Som konsultchef hade jag personalansvar för uthyrda konsulter, uppdragsansvar samt kundansvar. Här utvecklade jag långsiktiga relationer med många av mina kunder.

På Poolia hade jag bland annat huvudansvaret för det lönerelaterade tjänsteutbudet och byggde upp ett nätverk av konsulter och underkonsulter som gjorde att vi ökade vår andel väsentligt inom detta tjänstesegment. Under denna tid satt jag även i Frans Schartaus ledningsgrupp för löneekonomutbildningen och bidrog till att utbildningen blev marknadsanpassad och konkurrenskraftig.

Vad är det roligaste med ditt jobb?
– Det är väldigt kul att vara med i ett uppbyggnadsskede och att få vara med att driva detta. Det är en förmån att få arbeta i ett team som har höga ambitioner och som verkligen vill göra skillnad.

Vad gör du när du inte jobbar?
– Jag är fotbollsmamma och går på alla sonens matcher och även alla matcher som AIK spelar i Solna. Eftersom jag även är mycket intresserad av hockey går jag på många AIK matcher under vintersäsongen. Annars gillar jag mest att umgås med mina vänner och även att gå på teater och konserter.

Kontakta Camilla
Camilla Halexander, kund- och medarbetaransvarig.
Tel: +46 70 167 85 24, camilla.halexander@jobzone.se