fbpx

Jobzone etablerar nytt kontor i Västerås

Jobzone etablerar nytt kontor i Västerås
19/11/2015 trafikgaffla
jobzone vasteras

Den första oktober i år slog Alexander Weman och Ronnie Lidberg upp dörrarna till Jobzones nya lokalkontor i Västerås. Alexander som är franchisetagare till Jobzone Sverige har en gedigen erfarenhet av bemanning och rekrytering. Dessutom har han under de senaste fem åren arbetat på Jobzone som kund- och medarbetaransvarig. Vi passade på att ställa några frågor till Alexander.

Vad är det som lockar med att driva eget?
Det som lockar mig är att få utmanas i min yrkesroll och att få skapa något från grunden där människor möts och utvecklas. Det är otroligt tillfredsställande att följa resultatet av det man själv bygger upp.

Vad är fördelen med Jobzones Franchisemodell?
Jag har genom Jobzone nu möjligheten att få utöva min entreprenörsanda med samma muskler och beredskap som väletablerade branschkollegor redan från dag ett. Allt som jag annars hade behövt uppfinna är redan klart och jag kan jobba efter ett starkt och väl beprövat koncept.

Har ni haft några särskilt stora utmaningar?
Vi tecknar ständigt nya samarbetsavtal och bekantar oss med nya kontakter. Den stora utmaningen nu är att hitta och attrahera de mest kompetenta medarbetarna till våra kunder.

Vilka personliga egenskaper tror du är viktiga för att driva en sådan här verksamhet?
Om du funderar på starta ett eget franchisekontor inom bemanning och rekrytering bör du förstås fundera om du tror att detta verkligen kommer att ge dig inspiration och energi. Det här är en bransch med snabba förändringar vilket ställer stora krav på omställning och nytänkande. Jag tror att man måste vara kreativ och flexibel och få energi av att ingen dag är den andra lik. Och att du själv känner att du utvecklas av att bygga företag och jobba med människor.

Jag förstår att Jobzone var ett naturligt val eftersom du jobbat där men finns det fler anledningar att ni valde att göra detta just med Jobzone?
Som frågan förtäljer så har jag jobbat inom Jobzone och dessutom i flera olika befattningar vilket har gett mig stor inblick i företaget. Jobzone är en organisation som drivs med ärlighet och respekt och som månar om allas framgång. Det är en organisation som är väldigt välmående och som omger sig med rätt personer för att avancera på marknaden. Det har gett mig en trygghet om att jag investerar min tid under rätt varumärke och med rätt rådgivning.

Har du fått något stöd från Jobzone Sverige?
Jobzone Sverige vill verkligen att mitt kontor ska lyckas. De vet att ett budgetmål och armarna i kors inte duger när man har gemensamma mål. Nästa vecka vill Rolf Smeds som är vice vd på Jobzone Sverige åka med i en lastbil för en potentiell kund här i Västerås för att ge mitt kontor möjligheten till ett samarbete.

Finns det någon speciell Jobzone-anda? Vad i så fall är det som utmärker förhållningssättet till medarbetare och kunder?
Jobzone-andan är att ”skapa framgång för individer och organisationer”. När jag först hörde den frasen så tyckte jag att det lät som ett konstlat citat, men det sammanfattar verkligen allt vi gör på ett väldigt bra sätt. Det börjar med att vi vill göra våra medarbetare framgångsrika så att de i sin tur kan göra våra samarbetspartners framgångsrika som i sin tur skapar vår egen framgång. Jobzone-andan är uppnådd när alla har en djupare förståelse för just detta.

Hur ser planerna ut framåt?
Vi riktar in oss på ett tydligt segment för att bli bra på det. Nu gör vi en satsning på transportbranschen för att ha det som en stabil grund att stå på. Jag och Ronnie Lidberg som också är partner i bolaget har på kort tid startat upp en del samarbeten inom transport och nu skiftar vi fokus till att säkra den kompetens som behöver rekryteras. Därefter kommer vi stegvis att bredda oss inom andra segment.

Vad gör du när du inte jobbar?
När jag inte jobbar? Okej, lite fritid har jag. Jag och min sambo Linda har nyligen flyttat in i ett hus här i Västerås så mycket tid går nu till att fixa med det. När vi inte har husprojekt så passar vi på att träffa våra vänner eller hitta på något kul som vi båda får energi utav.

Kontakta Jobzone Bemanningsföretag i Västerås