fbpx

Jobzone Jönköping gör succé!

Jobzone Jönköping gör succé!
07/06/2018 trafikgaffla

Från att ha simmat hundsim första året till att nu klara distansloppet under fyra timmar har Stefan Qwick och Magnus Nilsson skapat Sjöloppets egna ”Swimrun-saga”.

– Nu är vi riktiga Swimrunners, säger Stefan Qwick. Premiäråret skickade de in anmälan sist av alla. De fick låna ihop utrustning för att komma till start och därefter fick de slita hårt får att nå målgången i sprintloppet. Där och då fanns nog ingen tanke på att ta sig an distansloppet ett par år senare.
– Inte efter första loppet. Då trodde vi nog att vi skulle nöja oss där. Men sen började tankarna att mala lite, säger Eksjöbon Stefan Qwick.

Hundsim
Stefan Qwick insåg snabbt att simningen var den största utmaningen. Det fick han lära sig den hårda vägen första året.
– Första simningen över Hunsnäsen är omkring 400 meter och premiäråret hade jag fyra olika simsätt på den sträckan. Jag började med att crawla, sen fick jag gå över till bröstsim och sedan vidare till ryggsim. Sista biten var jag så slut att jag fick avsluta med hundsim, säger Stefan Qwick med skrattet nära till hands.

Under fyra timmar
Stefan Qwick och Magnus Nilsson sprang i mål på en tid strax under fyra timmar. Därmed klarade de sin egen målsättning.
– Fyra timmar var målet. Eller där gick skamgränsen i alla fall, skrattar Qwick och fortsätter:
– 3.45 skulle väl vara det bästa vi kunde tänka oss. Men det var skönt att bara gå i mål. Man går ju in i ett slags ”survival mode” på slutet så det var häftigt att gå i mål. Efteråt firade duon med årets klart godaste öl.
– Ja, ölen smakade jättegott efteråt kan jag säga. Men det blev inte så många. Man är ju rätt slutkörd.

Ställer nu upp nästa år igen då för att jaga tiden 3.45?
– Ja den är självklar. Nu kommer vi inte går ner till sprinten igen. Nu är det distansen som gäller. Nu är vi riktiga swimrunners. Dessutom är Stefans arbetsgivare, bemanningsföretaget Jobzone, en av huvudsponsorerna till loppet och syns med logga på alla deltagare.

Läs mer om vårt bemanningsföretag i Jönköping