fbpx

Vår åkare Linn Sömskar glänste i VM i rullskidor på hemmaplan

Vår åkare Linn Sömskar glänste i VM i rullskidor på hemmaplan
08/08/2017 sirinya

Det blev totalt 21 medaljer till Sverige i VM i rullskidor som gick av stapeln i Sollefteå. Tävlingarna pågick 3-6 augusti och avslutades nu i helgen. Linn Sömskar kammade hem hela fyra medaljer varav tre guld. Jobzone är stolta sponsorer och gratulerar Linn till sina välförtjänta medaljer.

Svenskt storslam i VM i rullskidor i Sollefteå
Rullskidor har varit populärt sedan 80-talet och det arrangeras årligen VM i sporten. I år var det dags för Sverige att vara värdland för tävlingen som hölls under tre dagar i Sollefteå och avslutades i söndags.

Sollefteå Kommun hade satsat stort på förberedelserna som drog igång redan för två år sedan. Bland annat kunde de presentera en uppdaterad rullskidbana, där de flesta tävlingarna genomfördes och de hade även anlagt en helt ny bana för sprinttävlingen inne i stadens centrum.

13 nationer och över 120 tävlande kom till start, vilket gör att tävlingarna har ökat i storlek sedan VM i Val di Fiemme 2015. Två nationer deltog i VM för första gången, Thailand och Kanada.

Jobzone sponsrar två av rullskidåkarna som deltog i det svenska landslaget; Linn Sömskar och Emil Johansson.

Resultatet för Sveriges del imponerade stort – man kan faktiskt kalla det storslam. Hela 21 medaljer blev det totalt och Linn briljerade genom att stå för fyra av dessa. Linn vann guld i grenarna teamsprint, 16 km/C masstart, och intervallstart. I knockout-sprinten kammade hon hem bronsmedaljen.

Vi på Jobzone gratulerar Emil, Linn och landslaget och önskar stort lycka till i den fortsatta säsongen!