fbpx

Arbetsintervjun som ledde vidare till ett helt annat yrke

Arbetsintervjun som ledde vidare till ett helt annat yrke
20/10/2021 trafikgaffla

Efter att ha bott i Piteå hela mitt liv bestämde jag mig förra hösten för att flytta till Stockholm. Utgångsläget som arbetssökande kunde ha varit bättre. Arbetsmarknaden var tuff på grund av pandemin och jag behövde dessutom hitta ett jobb som gick att kombinera med min hockeykarriär. Jag sökte närmare femtio olika jobb utan någon större lycka – tills mitt möte med Jobzone ledde vidare till en oväntad lösning.

Min första kontakt med Jobzone var under en arbetsintervju för ett jobb som däckskiftare. Intervjun slutade inte på det sättet jag tänkt. Som spelare för Huddinge i HockeyEttan tränar jag ungefär sex dagar i veckan och har matcher utöver det. Rekryteraren Anki trodde inte att jobbet skulle vara helt lätt att kombinera med hockeyn, däremot sade hon att hon skulle komma ihåg mig.

Det gjorde hon också. Knappt två veckor senare ringde hennes kollega Fredrik upp mig. Han hade hört om min erfarenhet av brandskydd och trodde att jag skulle passa hos TMP Alarm för ett jobb som gick ut på att hjälpa företag med installation och service av brandlarm. Rekryteringsprocessen gick jättefort och plötsligt hade jag gått från arbetssökande till heltidsanställd.

Flexibilitet och förståelse

Jag har verkligen haft turen på min sida och är glad över att intervjun med Jobzone slutade med att jag hamnade hos TMP Alarm. Nu har jag snart varit uthyrd till dem under ett år och kommer att få gå över till att bli anställd direkt av dem. Det känns jättebra och jag tycker absolut att jag har utvecklats under min tid här trots att jag hade bakgrundskunskaper om brandskydd sedan tidigare.

Uppdragen är varierande och full av kundkontakt och problemlösning. Det allra bästa med mitt jobb är helt klart alla trevliga kollegor och det fina samarbetet vi har. Jag är tacksam över att både Jobzone och TMP Alarm varit så förstående och gjort det möjligt för mig att kombinera ett heltidsjobb med min stora passion.

Jonathan Tordhall