fbpx

Vi presenterar Peter Rylander

Vi presenterar Peter Rylander
18/03/2016 trafikgaffla

Vi ställde några frågor till Peter Rylander, föreläsare, programledare och underhållare, som blivit utnämnd till årets ambassadör för välgörenhetsloppet Running for Shelter.

Hur kom det sig att du valde att tacka ja till erbjudandet att bli årets ambassadör för Running For Shelter?

”För mig var det lätt att tacka ja då jag har ett stort engagemang för just motion, glädje och värdegrunder. Årets engagemang är ju en välgörenhetstävling där behållningen går till arbetet med värdegrunder inom skolan. Så för mig är detta uppdrag mitt i prick, så att säga”.

Du föreläser i skolor om mobbing. Vad tycker du är det viktigaste att arbeta med i skolan?
”Vi vuxna behöver se till att barn och ungdomar kan känna sig trygga både i och utanför skolan. De goda studieresultaten uteblir tyvärr om de inte upplever harmoni. Därför är det vår skyldighet att skapa denna trygghet för dem”.

Kan du ge några konkreta råd till oss som är föräldrar?
”Inget är större än kärleken till dina egna barn. Men med detta följer också ett ansvar för för deras attityd, språkbruk och beteende. Därför är mitt råd att försöka vara mer närvarande i dina barns vardag”.

Hur kommer det sig att du engagerade dig i den här frågan med mobbing?
”Jag har alltid haft en stark känsla av empati, ända sedan jag var barn. Jag har svårt att se på när människor eller djur behandlas illa. Därför vill jag vara med och försöka förhindra det som är dåligt”.

Du håller även föreläsningar om andra ämnen, kan du berätta?
”Även företagsvärlden behöver ibland ett ”wake up call” kring värdegrunder. Det kan till exempel behöva coachas fram en god och genuin laganda. Därför föreläser jag även på företag och pratar om teamkänsla och vikten av att bemöta såväl kunder som kollegor på ett konstruktivt sätt. Dessa föreläsningar har slagit väldigt väl ut och brukar dessutom vara väldigt roliga att genomföra”.

Du arbetar även som moderator och underhållare? Kan du ge några exempel?
”Om ett företag har en mässa eller prisutdelning eller en middag så kan jag som moderator och underhållare se till att energin höjs några nivåer. Det är oerhört stimulerande då jag verkligen ser att det bygger upp glädje i publiken. Bland mina uppdragsgivare finns bland andra Ikea, ICA Maxi, Volvo och Telenor. Men jag anlitas även till bröllopsfester och andra tillställningar där man vill ha lite extra energi och glädje”.

Håller du själv på med någon idrott?
”Ja, jag älskar idrott så det blir en hel del. Tennis, innebandy, badminton, fotboll och styrketräning. Det är bara på motionärsnivå men visst blir det en och annan tävling på klubbnivå ibland”.

Vad är det roligaste med dina nuvarande uppdrag?
”Det roligaste är att nu motivera och inspirera människor att springa Running for shelter. Och jag ser verkligen fram emot efterfesten där jag hoppas kunna bidra med mycket energi och glädje”.

Om Peter Rylander
Namn: Peter Rylander
Aktuell som: Ambassadör för Running for Shelter
Bor: Mälarhöjden i Stockholm
Yrke: Föreläsare, programledare och underhållare
Ålder: 48 år