fbpx

Spring för Östersjön

Spring för Östersjön
07/12/2016 trafikgaffla

RFS är löparstafetten där alla är vinnare då hela överskottet går till välgörenhet. 2017 har vi valt att jobba med Naturskyddsföreningen och är väldigt glada och stolta över få stötta dem i deras arbete med att rädda Östersjön.

Loppet riktar sig främst till företag och föreningar som vill springa för välgörande ändamål, men även privatpersoner är välkomna att anmäla sig. Varje lag springer 25 km vardera fördelat på 5 personer och kan ta del av mat & dryck, underhållning och aktiviteter under dagen. På kvällen efter loppet bjuder arrangören Jobzone och huvudsponsorn Local Market Group alla löpare, funktionärer och sponsorer på en fest med buffé och underhållning. Loppet går först den 16 september, men säkra er plats redan idag.

Välkomna att anmäla ert företag till årets roligaste och mest givande lopp!

FÖR ETT FRISKARE VATTEN I ÖSTERSJÖN

Hej, jag heter Johanna Sandahl och är ordförande i Naturskyddsföreningen.
Vem drömmer inte om att kunna bada i en glittrande vik i Östersjön fri från algblomning? Tyvärr är Östersjön idag ett av världens sjukaste hav. Övergödning, döda bottnar och höga halter av miljögifter är bara några av problemen.
Naturskyddsföreningen arbetar inom flera olika områden för att hjälpa Östersjön och våra hav i stort. Genom att påverka politiker arbetar vi för att minska utsläpp av kväve och fosfor från jordbruket, vi kämpar för en tuffare kemikalielagstiftning och vi vill ha ett förbud mot den destruktiva bottentrålningen. Men en del problem kan man som enskild person lösa bäst på plats i sin egen havsvik. Därför har vi nyligen startat projektet Viva Vatten, för att ge konkreta tips och inspiration till alla som själva vill göra något extra för att rädda badviken i Östersjön.
Genom att delta i Running for shelter stödjer du Viva Vatten som en del i Naturskyddsföreningens arbete för Östersjön – ett varmt tack!

Om Naturskyddsföreningen
Naturskyddsföreningen är Sveriges mest inflytelserika miljöorganisation med över 220 000 medlemmar över hela landet. Klimat, hav, skog, miljögifter och jordbruk är föreningens viktigaste arbetsområden. Vi påverkar politiker och lagstiftningen, jagar miljöbovar och lyfter brinnande miljöfrågor. Framgångarna bygger på ditt och andra människors stöd, våra medlemmar och deras ideella arbete.