Lördagen den 22 september sprang drygt 60 lag till förmån för Stiftelsen Min Stora Dag som jobbar med att kroniskt sjuka barn skall få ett avbrott i rutinerna och något att se framemot och sedan minnas. Loppet är en 5-mannastafett där de två första deltagarna sprang 2,5 km vardera och de följande tre deltagarna 5 km vardera.

Inget fokus ligger på att vinna från arrangörens sida, utan bara att ha kul och vara med och bidra till en bättre värld. Men givetvis fanns det flera lag som ville springa hem vandringspokalen och vinnare blev Tempest Security före Jobzone Team Hägglund, Jobzone Sverige, JJS Bilkonsulterna och Min Stora Dag Lag 2.

Vid start och mål fanns det många aktiviteter för barnen. Bland annat två hoppborgar, en sumobrottarmatta med tillhörande kostymer, fiskdamm, ritbord och ett juniorlopp med t-shirt och chokladmedaljer till alla deltagare.

Tack vare våra sponsorer Local Market Group, Stanley Security, JBD, Smakis, Cafébar, Elas, Vitamin Performance, Aller Media, Triffiq, Marabou, Totalkropp, Pågen, OBH Nordica, Korvbrödsbagaren, the Generation, Vass Kommunikation och Smilling Group fick alla deltagare och funktionärer en mycket trevlig dag med god mat & dryck, kaffe och bullar, massage, maxade goodiebags och snygga funktionströjor mm.

Vädrets makter var på vår sida som vanligt för precis när de första deltagarna började dyka upp avtog regnet och det sprak upp så att löparna slapp värma upp med Sumbagruppen i hällregn. De som besökte Min Stora Dags tält kunde samspråka med vår ambassadör Robin Trygg som till vardags är professionell äventyrare och hade många spännande historier att berätta.

På kvällen bjöds alla deltagare och sponsorer på en brakfest hos O´Leary´s Tolv i Tele2Arenas gatuplan. Där hade Local Market Group i ordning ställt deras övervåning till Running For Shelters förfogande och bjöd tillsammans med Jobzone och Stanley Security på en härlig buffé. För underhållningen stod The Mad men Band och trollkarlen Seth Engström som gick runt bland borden och trollade bort både det ena och det andra av gästerna.

Kvällens höjdpunkt var dock överlämningen av årets överskott till Min Stora Dag. Checken var på 252 684 kr kr och Louise Borlind från Min Stora Dag berättade vad dessa kan komma att användas till.

Så här glad blev Louise Borlind när Tove Hahnsson lämnade över överskottet till Min Stora Dag

 

Tider och bilder från loppet ligger nu uppe på www.runningforshelter.se.