fbpx

Kungsängens IF Pojkar – 04. Hur gick det sen?

Kungsängens IF Pojkar – 04. Hur gick det sen?
29/04/2020 trafikgaffla

I våras blev Kungsängens IF Pojkar -04 ett av de lag som fick sponsorpengar av Jobzone.

Motiveringen var bland annat deras starka sammanhållning, hos både föräldrar och ungdomar, för att behålla laget som var hotat av nedläggning. Ett initiativ vi på Jobzone ville stödja.

Sponsorpengarna skulle gå till nya kläder till killarna inför Gothia Cup, för att skapa en ännu mer klar gemenskap. Nu vill vi veta. Vad blev det för pengarna och inte minst hur gick det på Gothia Cup?

Den här gången pratar vi med Stefan Gunnars, nuvarande lagledare för Kungsängen IF pojkar – 04.

Stefan ser sig själv som en fotbollsgalen 49-åring som gärna står längs fram och hjälper killarna framåt. Han har tidigare varit tränare och lagledare för andra lag och när Kungsängens IF P04 tränare Marcos frågade om han var intresserad att hjälpa som lagledare till pojkar –04 kändes det självklart för honom att ställa upp.

Vad gjorde ni med sponsorpengarna?

Först och främst vill jag säga att laget är mycket tacksam för pengarna. Vi investerade dem i kläder och utrustning till spelarna och laget. Det blev nya pikétröjor, men även regnjacka, huvtröjor, väska och keps till varje kille! Tack!

Kungsängen IF P-04 i matchställ på Gothia Cup

Vad kul! Vad tyckte de om sina nya kläder?

Alla spelarna tyckte det var jätteroligt att få gemensamma kläder som visar tillhörighet till laget. Bra för lagkänslan. Vi ville ju åka till Gothia Cup som ett enat lag, och kläderna visade att vi var ett team.
Berätta om Gothia Cup, hur var det och hur gick det?

Gothia var en mycket härlig upplevelse som alla spelarna uppskattade enormt. Att leva, bo, äta, träna och spela tillsammans intensivt under en vecka har gjort laget och gemenskapen stark. Det är ett fantastiskt arrangemang med spelare från jordens alla hörn. Vår första match spelade vi exempelvis mot ett Thailändsk lag, Thai Spirit Fc.

Vi lyckades ta oss till 1/8 dels final (vi började på 1/64 dels final). Totalt var det 7 matcher på 5 dagar.

Match på Gothia Cup.

Vad har ni för planer för laget framöver?

Vi har massor på gång! Vi har som målsättning att spela cup och åka på träningsläger under lågsäsong (nov-mars). I planen ingår också att spela ett antal träningsmatcher under denna period. Vi är lyckligt lottade med att ha tillgång till en uppvärmd plan under vintern.

Träningarna kommer också ha gästspel av externa tränare med specialistkompetens. För några veckor sen hade vi besök av Osama Abbas, han är en av de bästa på perceptionsträning för fotbollsspelare.

Nästa år siktar vi på att spela kval till U17 div1 regional/Allsvenskan!

Kungsängens IF har sitt herr A-lag spelades i Div2 vilket vi känner är mycket bra. Organisationen kring att göra det möjligt för yngre spelare att träna och spela med äldre börjar nu också ta form. På detta sätt kan de som vill och är redo få rätt utmaningar och utvecklig. Vi vill att det skall vara möjligt att gå från knatte till A-lag inom samma klubb på ett bra sätt.

Tack snälla för ditt engagemang för idrotten och lycka till med allt. Vi är glada att vi kunnat bidra till laget. Följ gärna Jobzone på vår hemsida och sociala medier för att inte missa tillfället att söka nästa års sponsorpengar!

Tack själva! Vi i laget är väldigt glada över att ha fått möjlighet att utveckla laget med hjälp av Jobzones sponsring.

Läs mer:
Läs nyheten om när Kungsängens IF, Pojkar – 04. Blev ett av årets lag sponsrade av Jobzone