fbpx

Det oväntade arbetsprovet

Det oväntade arbetsprovet
29/04/2021 Peter Bueno

Tack vare Jobzone hittade jag den utvecklande tillvaron jag länge strävat efter – och skapade minnen för livet redan under rekryteringsprocessen.

För en tid sedan började jag hålla utkik efter ett nytt arbete. Jag befann mig i en trygg roll som jag trivdes med men sökte efter en större utmaning. En annons från Jobzone kom att fånga min uppmärksamhet – de letade efter en säljare till en kund med ett modernt synsätt, som visade sig vara Stena Recycling. Jag ringde upp rekryteraren Fredrik direkt och samtalet slutade med att jag gick vidare till en intervju. Aldrig förr har jag känt så snabbt under en rekrytering att allt bara klaffat.

En innovativ process

Genom åren har jag utsatt mig själv för ganska mycket så det krävs en del för att få mig nervös nuförtiden – tänkte jag tills jag fick reda på att jag skulle få göra ett virtuellt arbetsprov. En sorts skräckblandad förtjusning sköljde över mig men som tur var bemöttes jag av full förståelse från Jobzone som lugnade mig något.

Arbetsprovet inleddes med att jag fick läsa en kort text om ett fiktivt scenario innan jag tog på mig VR-glasögonen. Det handlade om att jag skulle hoppa in som ersättare under ett säljmöte med ytterst begränsad kunskap om produkten som skulle säljas in. Jag anlände till en virtuell reception och slussades vidare in i ett mötesrum där det satt två högt uppsatta personer som överöste mig med kluriga frågor. Det var verkligen en intressant situation som satte mig på prov och fick mig att gräva bland alla möjliga erfarenheter för att kunna agera på det oväntade. Trots min nervositet slutade provet lyckligtvis med att affären gick i lås och därefter fick jag diskutera med rekryteraren om vad som hade gått bra och vad jag kunde ha gjort bättre.

Med facit i hand skulle jag gärna göra om provet igen för det var verkligen en häftig upplevelse som fick mig att känna adrenalinet i knäna flera timmar efteråt. Jag som alltid brukar vara påläst fick se mig själv i en testmiljö och lärde mig otroligt mycket av att få chans att analysera mina svagheter.

Fler borde dra nytta av VR

Att integrera virtuella arbetsprov i rekryteringsprocesser är definitivt något jag tycker att fler företag borde ta efter. I synnerhet för anställningar som kräver att kandidaten är snabbtänkt och alert. Dessutom ser jag det som ett bra träningsverktyg under utbildningar för säljare som har många kundbesök eftersom scenariot var utformat så nära det går att komma ett verkligt möte med dess oförutsedda händelser.

Till dig som kommer att ställas inför ett virtuellt arbetsprov för första gången vill jag säga att det inte är ett dugg konstigt om det känns läskigt. Peppa dig själv med vetskapen att du kommer känna dig riktigt glad över upplevelsen efteråt. Se det som ett lärorikt och roligt tillfälle!

Ett slut med högsta vinst

Hur gick för mig sedan då? Jo, nu har jag jobbat som säljare för Stena Recycling sedan den 15 februari. I min roll hjälper jag kunder att hitta hållbara, cirkulära avfallslösningar till deras arbetsplatser. Det är ingen bransch du lär dig över en dag, snarare kommer du aldrig att bli fullärd vilket jag också ser som tjusningen med tjänsten. Här finns en ständig strävan framåt och jag uppskattar att få jobba med något så viktigt som återvinning och därmed bidra till en bättre värld. Det har helt enkelt känts rätt hela vägen.

Tack Jobzone för att ni fick mig att våga satsa och för att ni utmanat mig från start!

Susanna


Läs mer om VR-Rekrytering från Jobzone:

VR Rekrytering

Världspremiären på VR-rekrytering blev succé!